Koji alati istraživanja tržišta su najefektivniji?

2014-04-04

Istraživanje tržišta je vitalni deo strategije kompanije gledajući i kratkoročno i dugoročno. Sa svakim danom koji prolazi, njegova popularnost raste, zato što dozvoljava indetifikovanje statusa i trendova specifičnog tržišta, zahtev grupe proizvoda ili posebnog proizvoda, daje mogućnost kreiranja novih ili prilagođavanja postojećeg plana razvoja promocije kompanije ili proizvoda. Postoje različiti alati za istraživanje tržišta, koji su bitni ili najefektivniji u nekim slučajevima. Postoje lični, ulični i telefonski intervjui ili ankete, testovi na hodniku, eksperimenti panel studije itd. među njima. Ali uprkos njihovoj raznolikosti, najuniverzalnije je onlajn istraživanje tržišta.

Otkriće interneta je otvorilo nove mogućnosti za razvoj biznisa. U današnjoj realnosti, onlajn anketa je najisplativiji, najlakši i najfleksibilniji alat za istraživanje mišljenja potrošača, tržišta, satisfakcije zaposlenih itd. U ovom članku, opisaćemo kako sprovesti istraživanje tržišta sa maksimalnom efikasnošću, koji alati istraživanja tržišta bi trebalo da budu korišćeni i u prikupljanju kojih rezultata će vam onlajn istraživanje generalno pomoći.

Jedna od najjednostavnijih metoda determinacije ponude i potražnje određenih proizvoda je da istražite ključne reči koje predstavljaju ili opisuju vaše proizvode na pretraživačima. Tako ćete odrediti da li je proizvod popularan na internetu. Takođe možete shvatiti koliko široko i u kojem pravcu je predstavljen od strane protivnika. Druga prednost, koju alati istraživanja tržišta daju jeste identifikacija niša koje vaši proizvodi mogu zauzeti. Možda čak ni ne nagađate da neke od njih uopšte postoje.

Sledeći korak je istraživanje predloga i politika suparnika. Treba da znate kako se vaši proizvodi mogu povoljno razlikovati, koje su snage i slabosti kampanje promocije proizvoda. Alati za istraživanje tržišta bazirani na istraživanju protivnika mogu biti korišćeni ne samo par dana ili nedelja, već i dosta duže. Jedan od najefektivnijih načina sticanja iskustva je ispravljanje svojih grešaka, ali trajno učenje iz grešaka protivnika je mnogo manje bolno i za biznis i za reputaciju vaše kompanije.

Ako vaša kompanija trenutno radi, informacija o njoj može biti predstavljena drugim organizacijama ili pojedincima. To mogu biti reference na sajtovima, blogovima ili društvenim mrežama. Nezadovojne mušterije možda dele negativne poglede na vaš proizvod sa svojim prijateljima i poznanicima. Suparnici takođe možda ostave slične komentare u ime drugih ljudi, ali se to dešava veoma retko, ako niste tržišni učesnik „kontinentalne“ skale. Stoga, kako biste postigli maksimalnu kontrolu nad recenzijama drugih, da biste bili u mogućnosti da ih popravite na vreme i ne izgubite postojeće mušterije, najefektivnija strategija je korišćenje alata za istraživanje tržišta kao što su onlajn ankete, upitnici, ankete, prateće ankete itd.

Onlajn ankete su najlakše za implementaciju i najpriuštiviji su metod proučavanja mišljenja kupaca. Jedino vaše mušterije su upoznate sa prednostima i manama proizvoda ili usluge koju vi pružate. Pored toga, ne treba da nagađate koliko je bitno poboljšati vašu ličnu uslugu, gubljenje vremena, novca i truda na inovaciju koja će rezultirati nezadovoljnošću među mušterijama.

Da dobijete najviše povlastica iz svojih anketa i upitnika, potrebno je da dizajnirate prava pitanja, da koristite efektivnu tehniku i ispravan pristup mušterijama. Pored toga, najvažnije je da sprovedete ispravne analize dobijenih rezultata, koji će dozvoliti donošenje ispravnih zaključaka i građenje strategije budućeg razvoja. Onlajn anketa nije samo lista pitanja sa više ponuđenih odgovora koja može biti kreirana i primenjena bilo gde. Jedino upotreba alata za profesionalno istraživanje tržišta i pomoć eksperta će vam pomoći da dobijete rezultate koji će biti esencijalni za vaš biznis u budućnosti.

Examinare AB razvija alate za istraživanje tržišta i sprovodi onlajn ankete od 2007. Examinare specijalisti imaju obimno iskustvo rada sa kompanijama različitih veličina koje dostavljaju bilo kakve vrste proizvoda. Iza specijalista je preko 9 miliona anketa i hiljade srećnih mušterija. Ako želite da uspete i osvojite nove horizonte, kontaktirajte nas sada popunjavanjem upita cena na stranici za konsultacije. Rado ćemo vam pomoći da postanete najbolji na tržištu sa najboljim mogućim alatima za istraživanje tržišta!

This article is about Examinare the Survey Tool.
Our service for successfully by yourself create Surveys in mobile, desktop, kiosks.

Pročitajte više

Kontaktirajte Examinare

+44 20 8040 1000


Ponuda cena

Ponuda cena

Otkrijte kako vam Examinare može pomoći! Jedan od naših stručnjaka za Examinare kontaktiraće vas uskoro kako bi razgovarali o vašim potrebama i kako možete da iskoristite rešenja Examinare.

Popunite obrazac i uskoro ćemo vas kontaktirati.


Kompanija *

Ime *

Telefon (Na primer: +46700000000) *

Imejl *

Opišite uslugu kojom biste voleli da vas snabdemo.
(Nakon što je imejl primljen možete aploudovati fajlove na tiket imejl koji se kreira.)

Procenjeni budžet
(Prosečan broj sa valutom) *

Anti-Spam pitanje

5+3= *

Newsletters from Examinare