Zašto slati imejl ankete za proveru satisfakcije mušterija?

2013-10-15

Većina ljudi danas je pod stresom i iziritirana i mogu lako pući ako vas vaše mušterije vide kao nekoga ko ih uznemirava dok rade, stoga vam preporučujemo da šaljete anketu za proveru satisfakcije mušterija putem imejla. Ima dosta povlastica anketa za proveru satisfakcije mušterija putem imejla, možete lako smanjiti svoje unutrašnje troškove i osigurati da se vaše mušterije ne osećaju „uznemiravano“. Na taj način dobijate veću stopu odgovora nego kada biste slali tradicionalnim putem kao što je pošta.

Povlastica ima mnogo.

Hajde da postavimo dva primera, prvi je ako šaljete ankete mušterijama putem tradicionalne pošte i drugi je putem imejla. Proverićemo vreme i cenu, koliko vremena će vam uzeti kreiranje pitanja, slanje upitnika, slanje podsetnika i poslednje, ali ne manje važno analiziranje rezultata ankete. Počinjemo poređenjem prave kreacije anketnih pitanja koju nazivamo dizajn upitnika.

Objašnjenje kalkulacija i koraci.

Pre nego što počnemo sa prolaskom kroz korake ispod, prvo treba da napravimo par pojašnjenja. Kreirali smo kalkulacije za „poštu ankete za proveru satisfakcije mušterija“ gde je svaki korak odvojeni deo i zaista su cene smanjene „cenkanjem“ za poštu kako bi dobile „prednost“ koja zaista nije tu u stvarnom životu, ali želimo fer poređenje. Nismo pojasnili aspekte okruženja poređenja. Kalkulacije su tu za anketu za proveru satisfakcije mušterija poštom vrednosti 1 x 2, ovo je cena koverte + pošte x 2 od kada ćemo slati povratnu kovertu mušteriji.Obe opcije svakog stadijuma su označene „podebljano“ i odvojene linijom.

Poređenje

1. Dizajn upitnika.

Ovde počinjemo sa planiranjem vaše ankete za proveru satisfakcije mušterija, ko bi trebalo da dobije upitnik? Preporučujemo da ukoliko imate ispod 500 mušterija pošaljete anketu za proveru satisfakcije mušterija svakome bez obzira na to da li su bili aktivni prošle godine ili ne. Kako god, nije preporučljivo slanje ankete za proveru satisfakcije mušterija mušteriji koja je kupila proizvod pre 3 godine, njihova povratna informacija će biti veoma nepouzdana za rezultat. Takvo planiranje mora biti urađeno i poštom i imejlom, ali smo zaključili da u „Poštanske ankete za proveru satisfakcije mušterija“ kreirate pitanja samostalno i da u „Imejl anketama za proveru satisfakcije mušterija“ mi u Examinare-u kreiramo njih za vas kroz kupovinu projekta.

Kada ste jednom isplanirali ko će dobiti anketu za proveru satisfakcije mušterija, vreme je da vidite koja pitanja bi trebalo da im pošaljete. Možete ili da kreirate pitanja samostalno ili da dobijete pomoć od konsultanta koji ih kreira za vas. Izabrali smo da uključimo u ove kalkulacije da vi to radite samostalno kada šaljete putem pošte, ali da ćete primiti pomoć Examinare-a ukoliko pošaljete imejl.

Poštanske ankete za proveru satisfakcije mušterija: 1 140 € (20 sati / 57 € po satu.)

Odabrali smo da radimo sa 57 € / sat zato što su tako najčešće naplaćivani sati konsultovanja u Švedskoj. 20 sati zato što treba da shvatite da ćete biti ometeni drugim obavezama i treba da počnete ponovo, vaš dnevni rad neće samo prestati zato što radite na anketi za proveru satisfakcije mušterija.


Imejl anketa za proveru satisfakcije mušterija: 1 015 € (Naknada za jedan put)

Sve mušterije Examinare-a su u mogućnosti da dobiju anketu za mušterije kreiranu po sjajnim cenama. To je posebno dobra cena ukoliko već imate ili prijavite nalog „Neograničena edicija“. Mi kreiramo pitanja za anketu za proveru satisfakcije mušterija i ubacujemo ih direktno na vaš nalog tako da su spremna za vašu distribuciju.  

2. Prva distribucija.

Poštanske ankete za proveru satisfakcije mušterija: Kada šaljete poštom, odlučili smo da radimo sa „naknadom štampanja“ i uključimo vašu naknadu po satu + „Usluge štampanja“ + cena koverte + povratna koverta.

500 primalaca = 5 sati (5 sati x 57 € / sat = 285 €) + 500 pošiljki, priuštivo 1€ x 2 (500 x 1€ x 2 = 500 €)

Ukupno 785 €


Imejl anketa za proveru satisfakcije mušterija: Ovde smo izabrali da računamo vaše vreme jedino. Vreme koje je potrebno za uvoz jednog Excel fajla sa podacima o mušterijama i pisanje teksta naslova za vaš imejl je jedan sat. Vaše vreme da pošaljete upitnik:

1 sat x 57 € = 57 € (samo vaše lično vreme).

3. Podsetnik.

Poštanska anketa za proveru satisfakcije mušterija: Sada imate dva izbora, ili da pozovete one koji nisu odgovorili ili vratili svoju povratnu informaciju. Mnogi vlasnici biznisa danas na žalost ne rade sa podsetnicima poštom ili putem telefona pošto to košta previše(ili ne mogu da se zamaraju). U ovom primeru, podsećamo 200 mušterija poštom.

Cena: 200 primalaca = 2 sata (2 sata x 57 € / sat = 114 €) + 200 pošiljki priuštivo 1€ x 2 (200 x 1€ x 2 = 400 €)

Ukupno 514 €


Imejl ankete za proveru satisfakcije mušterije: Podsetnik sa Examinare-om je veoma jednostavan, sistem šalje imejl onima koji nisu odgovorili i vi samo treba da dodate tekst podsetnika i sistem ga šalje automatski nakon vašeg odobrenja. Vaše vreme da pošaljete podsetnik:

30 minuta x 57 € = 28,5 € (samo vaše lično vreme).

4. Analiza.

Sada počinje zanimljivo u ovom primeru, i sada ćete razumeti pravu prednost Examinare anketnog alata. U ovom primeru ćemo računati na vas da uradite jednostavne analize, želite da znate šta vape mušterije misle o vašim proizvodima. Koliko su zadovoljni svojom kupovinom? U ovom primeru ankete smo kreirali pitanje gde svaka mušterije ocenjuje od 1 do 5, gde je 5 „veoma dobro“.

Poštanska anketa za proveru satisfakcije mušterija: Zato što ste poslali putem pošte takođe ćete dobiti povratnu informaciju u istom formatu. Recimo da ste primili stopu odgovora od 30% koja je veoma visoka i rezultati nisu uvek istiniti kada se šalju poštom. Recimo takođe da treba da pocepate svaku kovertu, otvorite je i unesete broj u Excel dokument sa brojem koji je zapisan na papiru. Normalno, koristili biste skeniranu anketu, ali u tome očekujemo opseg od 150 (500 x 30%) i to će biti veoma skupo i neće biti fer poređenje pošto je obim toliko mali.

Cena: 150 koverta x 1 minut za otvaranje svake koverte i pisanje broja u Excel tabeli = 142.50 € (2.5 sata x 57 € / sat).


Imejl anketa za proveru satisfakcije mušterija: Rezultati su već u Examinare-u i zato što je sve rešeno, samo treba da pogledamo ekran da bismo videli rezultate. Ovde smo prisvojili 15 minuta većinom jer želimo da pijemo šoljicu kafe ili čaja dok gledamo i to uzima oko 15 minuta pripremanja. Malo humora uvek mora da postoji, zar ne?

Cena: 15 minuta (12 minutes od njih je vaša pauza za kafu) x 57 € / sat = 14.25 €.


Rezime, zašto je imejl anketa za proveru satisfakcije mušterija najbolji način (i najjeftiniji)?

Prepuštamo brojevima da govore sami za sebe, imamo ovo poređenje sa uračunatim svim naknadama tokom distribucije putem pošte gde je vrlo mala šansa da postane fer i takođe imamo 30% povratne informacije što je visoko poređenje, koje vaše mušterije moraju popuniti i poslati nazad poštom.

  Putem pošte Učešće vašeg vremena Putem imejla (Examinare) Učešće vašeg vremena
Planiranje, Dizajn 1140€ 1140€ 1015€ 0 €
Distribucija 785€ 285€ 57€ 57€
Podsetnik 514€ 114€ 28.5€ 28.5€
Analiza 142.50€ 142.50€ 14.25€ 14.25€
Licenca (godišnje) 0 0 384€ 0
Ukupno 2581.50€ 1681.50€ 1498.75€ 99.75€

  Ovaj primer je veoma mala anketa za proveru satisfakcije mušterija i zaista smo se trudili da zadržimo spoljašnje troškove za „poštansku“ što niže smo mogli, ali u realnsoti cena je često duplo veća od one koju smo izračunali u zavisnosti od obima. Osećajte se slobodno da nas kontaktirate o „Imejl anketi za proveru satisfakcije mušterija“ danas!

customer-satisfaction-survey-email

This article is about Examinare the Survey Tool.
Our service for successfully by yourself create Surveys in mobile, desktop, kiosks.

Pročitajte više

Kontaktirajte Examinare

+44 20 8040 1000


Ponuda cena

Ponuda cena

Otkrijte kako vam Examinare može pomoći! Jedan od naših stručnjaka za Examinare kontaktiraće vas uskoro kako bi razgovarali o vašim potrebama i kako možete da iskoristite rešenja Examinare.

Popunite obrazac i uskoro ćemo vas kontaktirati.


Kompanija *

Ime *

Telefon (Na primer: +46700000000) *

Imejl *

Opišite uslugu kojom biste voleli da vas snabdemo.
(Nakon što je imejl primljen možete aploudovati fajlove na tiket imejl koji se kreira.)

Procenjeni budžet
(Prosečan broj sa valutom) *

Anti-Spam pitanje

5+4= *

Newsletters from Examinare